Index » Specializari » Acupunctura

Acupunctura

Acupunctura este o metoda de prevenire si tratare a bolilor.

Organismul uman are un caracter dual, fiind compus din materie sustinuta de energie. Pentru a mentine starea de sanatate sau pentru a vindeca trebuie actionat atat asupra organismului fizic cat si asupra energiilor acestuia.

Corpul uman este strabatut de 12 meridiane energetice pereche si 2 meridiane energetice individuale. Boala este reprezentarea materiala a unor dezechilibre energetice in organism.
Acupunctura consta in implantarea unor ace, in anumite puncte aflate de-a lungul acestor meridiane energetice.
Acupunctura reface structura si functia materiei prin restabilirea echilibrului energetic.

Afectiunile tratate cu succes de acupunctura :

  • durerea de orice tip - nevralgii, inclusiv nevralgia de trigemen
  • pareze de orice tip - printre care parezele post accident vascular cerebral, pareze post traumatice, pareze afrigore inclusiv parezele nervului facial
  • alergiile
  • astmul
  • nevrozele
  • disfunctie erectila
  • frigiditate
  • tulburari imunitare

Acupunctura este un tratament adjuvant in artroze, artrite, discopatii, spondiloza, sindroame neuroalgodistrofice.

Acupunctura se poate asocia o metoda mai putin cunoscuta, pe care chinezii o numesc moxa. Metoda consta in arderea pe manerul acului de acupunctura plasat in punctul necesar, a unei cantitati bine determinata dintr-o anumita substanta. De multe ori se foloseste pelin (Herba Absinthi), recoltat si conservat in anumite conditii, bine presat si cantarit foarte precis. In acest fel se transmite prin intermediul acului de acupunctura, la nivelul punctului stimulat, unele vibratii energetice foarte asemanatoare vibratiilor energetice naturale ale organismului sanatos. Prin acest transfer se initiaza un fenomen de autoreglare energetica a persoanei tratate.

Contraindicatiile in acupunctura sunt putine: sarcina - este bine ca sedinta sa nu fie facuta unei femei insarcinata decat daca se exclud anumite zone, rani deschise - se evita sedinta de acupunctura care ar viza zone cu rani deschise, si tumori - se evita zonele de acupunctura care se afla la mica distanta de tumori.